Levering

Wat is de levertijd om mijn bestelling te ontvangen?

Wij sturen een bevestiging van uw bestelling per e-mail, met de lijst van gekochte producten zodra u een bestelling plaatst.

Zodra uw betaling is ontvangen, verwerken en verzenden wij uw bestelling binnen 2-5 werkdagen.

Zodra de trackingcode is verstrekt, duurt verzending naar Nederland ongeveer 7-15 werkdagen. 

Zijn de leveringen beperkt tot een bepaald aantal producten?

U kunt zoveel producten tegelijk bestellen als u wilt. Het is echter belangrijk om de invoerlimieten van sommige van onze specifieke producten voor bulklevering in Nederland te controleren. Raadpleeg hiervoor een gekwalificeerd vakman.

Wij adviseren onze nieuwe klanten om een ​​eerste proefbestelling te doen. Als de levering vlot verloopt, leveren we graag grotere hoeveelheden.

Hoe worden bulkbestellingen of grotere hoeveelheden geleverd?

Wanneer een bestelling te groot is, wordt deze opgedeeld in kleinere pakketten, zodat deze in onze standaard bezorgpakketten past (dit om niet op te vallen). Ongeacht de grootte van je bestelling, behandelen we elke zending met dezelfde zorg als een kleinere bestelling en betaal je slechts één keer verzendkosten.

Hoe worden de items gevolgd?

Zodra uw betaling is gelukt, wordt uw bestelling verwerkt door onze bezorgservice die u binnen 2 tot 5 werkdagen een trackingcode geeft. Hiermee kunt u uw pakket op elk moment volgen via een trackingwebsite zoals www.aftership.com.

Waarom kan ik mijn bestelling niet online volgen?

Het volgen van een bestelling is pas na 72 uur mogelijk, omdat het pakket eerst moet worden vervoerd van ons bezorgcentrum naar het logistieke magazijn voor inklaring. Als de trackingcode voor uw bestelling na drie werkdagen niet op de trackingwebsite verschijnt, neem dan contact met ons op voor opheldering.

U kunt het beste wachten tot uw bestelling in Nederland is aangekomen voordat u deze gaat volgen.

Waarom is mijn trackingcode inactief?

Dit gebeurt vaak wanneer pakketten worden tegengehouden door de douane of tijdens de verwerking ervan. Dit betekent niet noodzakelijk dat er een probleem is. Als uw trackingcode na tien dagen niet is werkt, neem dan contact met ons op zodat we dit kunnen onderzoeken. Neem voor informatie over de huidige situatie van uw pakket contact op met uw lokale postkantoor met uw trackingcode.

Wat als mijn pakket door de douane in beslag wordt genomen?

Ons slagingspercentage voor leveringen is 99,9% in Europa, de VS, Canada en Zuid-Afrika. Als een bestelling in beslag wordt genomen, bieden we je een nieuwe levering of een tegoed voor een nieuwe aankoop in onze online winkel (dit gebeurt in minder dan 1% van de gevallen). Stuur ons een schriftelijke bevestiging van het postkantoor of de douane dat de zending in beslag is genomen en wij zorgen voor een nieuwe levering binnen drie werkdagen. 

Is het mogelijk dat er een leveringsvertraging optreedt?

Onze levertijd is geschat en is gebaseerd op onze eigen statistieken. Het wordt bepaald door een complex proces en door een reeks deelnemers zoals de postdienst, douane of internationale transit.

Luchtpostpakketten komen meestal binnen 7-15 werkdagen aan, maar 80-85% van onze pakketten arriveren binnen 10-15 werkdagen.

Elke internationale zending passeert eerst de lokale en vervolgens de nationale post van het land van herkomst. Vervolgens naar export en verzending via uitgangspoorten, om uiteindelijk op doorreis te zijn naar het land van bestemming met internationale postdienst. Eindelijk aangekomen in het land van bestemming, wordt het pakket ingeklaard door de douane en vervolgens verwerkt door de lokale postdienst. Elke volgende stap kan een impact hebben op de levertijd. Hoewel deze fasen vaak op de toegewezen tijd worden voltooid, kan de inefficiëntie of tijdelijke inactiviteit van een van hen de gebruikelijke levertijd verlengen.